logo-sarniawater
Search
Close this search box.

آموزش تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی در منزل

آموزش تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی در منزل
بهترین دستگاه های تصفیه آب

تعمیر دستگاه تصفیه آب آن هم در خانه شاید در نگاه اول کار بسیار دشواری به نظر برسد اما اگر در مورد قطعات و بخش های مختلف دستگاه شناخت کافی داشته باشید به راحتی می توانید آن را عیب یابی کنید. اگرچه تعمیر همه بخش های دستگاه شاید کار آسانی نباشد اما برخی از قسمت های دستگاه هستند که نسبت به بخش های دیگر راحت تر عیب یابی و تعمیر می شوند که از این موارد می توان به تعمیر پمپ دستگاه، هواگیری دستگاه، نصب شیربرقی و تست آن، گرفتگی فیلترها و تنظیم فشار دستگاه اشاره کرد. در این مقاله برآنیم آموزش تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی در منزل را به شما ارائه دهیم. اگر شما هم علاقه مند به کارهای فنی مربوط به دستگاه آب تصفیه کن هستید در ادامه با سارنیاواتر همراه باشید.

آموزش تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی در منزل

پمپ

پمپ دستگاه تصفیه آب در همه مدل ها یکسان نیست اما معمولا از نوع 24 ولت انتخاب می شود و کارکرد آن افزایش راندمان دستگاه و تامین فشار لازم در دستگاه می باشد. دلایل متعددی می تواند باعث خرابی پمپ دستگاه شود که از آن میان می توان به سوختن ترانس، عیب داشتن سوئیچ قطع فشار بالا و پایین اشاره کرد.

چرا پمپ دستگاه تصفیه فشار لازم را تامین نمی کند

یکی از شایع ترین مشکل مربوط به پمپ تصفیه آب عدم تولید فشار لازم است که دلیل آن می تواند عدم تعویض به موقع فیلترهای اولیه و ممبران باشد. ابتدا باید مطمئن شویم که فشار کافی ایجاد نمی شود. ابتدا دستگاه را روشن می کنیم یعنی باید شیر مخزن را بسته، شیر برداشت را باز و دستگاه در حال کار باشد. به پمپ دست بزنید تا مطمئن شوید در حال کار است و سپس به گیج فشار روی دستگاه نگاه کنید. اگر عدد گیج بیش از 50psi بود، معلوم می شود فشار دستگاه مناسب است و هیچ مشکلی از جهت کمبود فشار پمپ وجود ندارد. اما اگر میزان فشار گیج کمتر از این مقدار بود به این معنی است که دستگاه فشار لازم را ندارد و باید تعمیر شود. این مشکل را می توان با تعویض پمپ، هد پمپ و یا تعویض قطعات داخلی آن رفع کرد.

سرو صدای زیاد پمپ

مشکل سرو صدای زیاد پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی  زمانی ایجاد می شود که فیلترهای اولیه و ممبران به موقع تعویض نشده باشند و این باعث وارد شدن فشار به قطعات داخلی پمپ می شود. سرو صدای پمپ می تواند نشانه عدم کارایی مناسب پمپ باشد که در نتیجه باعث می شود فشار لازم برای ممبران تامین نگردد و پمپ به دلیل بی توجهی به صورت کامل خراب شود.

سوختن پمپ تصفیه آب

این اتفاق به دلیل فشار زیادی که به پمپ وارد می شود می افتد. مثلا کارکرد طولانی مدت پمپ، عدم تعویض به موقع فیلترهای پیش تصفیه و ممبران و هم چنین استفاده از فیلترهای پیش تصفیه بی کیفیت اشاره کرد. به این صورت که فیلترها عملکرد درستی در زمینه حذف آلاینده ها نداشته و موجب اشباع ممبران می شوند.

سوختن پمپ باعث می شود فشار لازم برای ممبران تامین نگردد و دستگاه برای مدت زیادی روشن بماند. نوسان برق می تواند باعث سوختن موتور پمپ شود. خرابی سوییچ قطع فشار بالا و پایین نیز از عواملی است که باعث خربی پمپ دستگاه اب تصفیه کن می شود.

برای اطمینان از این موضوع کافیست سوئیچ قطع کن را از مدار خارج کنید و در این حالت اگر پمپ عملکرد درستی داشت، مشکل از سوئیچ قطع فشار دستگاه می باشد.

نشت آب از هد پمپ دستگاه تصفیه

هد یا کلگی پمپ دارای یک بخش متحرک است که به مرور زمان ممکن است ساییده و موجب نشتی آب شود. این اتفاق به دلیل پارگی دیافراگم در هد پمپ می افتد و باعث ایجاد رسوب و نشتی از آن می شود. که در این صورت پمپ نمی تواند فشار لازم برای ممبران را تامین کند و باز هم دستگاه برای مدت طولانی روشن خواهد ماند. وقتی عملکرد فیلتر ممبران درست نباشد ممکن است به پمپ فشار وارد شود و موجب سوختن هد پمپ گردد.

نشت آب از بدنه اصلی پمپ

اگر فیلترهای تصفیه به موقع تعویض نشوند این مسئله می تواند باعث نشت آب از بدنه اصلی پمپ شود. این نشت از بدنه پمپ باعث کاهش تولید آب تصفیه شده و اختلال در سیستم تصفیه آب دستگاه می شود. در این صورت تنها راه تعویض پمپ دستگاه می باشد و در صورت عدم توجه باعث بروز مشکل برای سایز قطعات هم می شود.

گرفتگی فیلترها

اولین فیلتر آب تصفیه کن که باید بررسی شود فیلتر ممبران است که هم سختی گیر آب است و هم مهمترین بخش فیلتراسیون را انجام می دهد. گرفتگی این فیلتر به دلیل وجود مواد سخت در آب ورودی است بخصوص یون های آلومنیوم و منیزیم باعث گرفتگی الیاف این فیلتر می شوند. برای رفع این مشکل می توان از سختی گیر آب استفاده کرد. بررسی فیلترهای دیگر را نیز باید مد نظر قرار داد و هر کدام از فیلترها که دچار گرفتگی و آلودگی شد حتما باید تعویض گردد.

بروز سر و صدا در سیستم تصفیه آب خانگی

این سرو صدا در دستگاه های نو و زمانی که فیلترها تازه تعویض شده اند ممکن است رخ دهد که علت آن وجود هوا در مسیر شیلنگ های تصفیه آب می باشد. در صورتی که بعد از مدتی این سرو صدا بر طرف نشد، اقدام به محکم کردن شیلنگ و اتصالات کنید. عامل دیگری که ممکن است باعث ایجاد سرو صدا در دستگاه شود مسدود شدن مسیر شیلنگ و بست فاضلاب دستگاه می باشد که در این صورت باید مسیر فاضلاب را چک کنید.

شیربرقی

شیربرقی یک شیر دارای سیم پیچ است که با جریان الکتریسیته کار می کند و ولتاژ کاری آن 24 ولت می باشد. این قطعه کنترل ورود و خروج آب به دستگاه را بر عهده دارد. وقتی سنسوزرهای دستگاه دستور خاموش شدن پمپ را می دهند، شیربرقی مسیر آب را می بندد و در صورت روشن شدن دستگاه دوباره مسیر آب را باز می کند. در ادامه مشکلات مربوط به شیربرقی را با هم بررسی می کنیم.

سوختن شیربرقی

در این صورت به دلیل عدم ورود آب به دستگاه، سیستم بصورت دائم روشن می ماند که این منجر به استهلاک و یا خرابی و سوختگی پمپ، آداپتور و سوئیچ های دستگاه  شود. راه حل این مشکل تعویض شیر برقی است.

اختلال در عملکرد شیر برقی

مواقعی نیز شیربرقی نمی تواند مسیر آب را باز کند و در این صورت ممکن است باعث خرابی و یا سوختگی پمپ گردد. و یا ممکن است شیربرقی بصورت دائم باز بماند که در این صورت نیز باعث هدر رفت آب و خرابی ممبران می گردد و در هر دو صورت چاره کار تعویض شیر برقی است.

نشت آب از شیربرقی

اگر نشت مربوط به اتصالات وصل شده به شیربرقی باشد می توان اتصالات را عوض کرد اما اگر شیربرقی ترک خورده یا شکسته باشد باید تعویض گردد.

هواگیری تصفیه آب خانگی

گیرکردن هوا در دستگاه تصفیه باعث می شود تا دستگاه نیاز به هواگیری داشته باشد. در این حالت در مخزن مقدار زیادی هوا گیر گرده است و بیرون آمدن آب از شیر خروجی به صورت ضرب آهنگی صورت می گیرد.

دومین حالتی که باعث می شود دستگاه نیاز به هواگیری داشته باشد عدم تولید آب در فیلتر آخر حتی در صورت روشن بودن دستگاه است که نشان دهنده وجود هوا در میان هوزینگ ها می باشد که اجازه عبور آب را از میان فیلترهای مختلف نمی دهد.

آخرین عاملی که می تواند باعث می شود دستگاه نیاز به هواگیری پیدا کند روشن بودن طولانی مدت دستگاه می باشد که نشان دهنده گیرکردن هوا در شیربرقی دستگاه می باشد که اجازه نمی دهد سنسورها فشار مورد نظر را برای قطع کردن جریان آب حس کنند. تنظیم فشار دستگاه بعد از هواگیری می تواند کمک زیادی به رفع این مشکل کند.

برای هواگیری می توان از دکمه تعبیه شده در پشت هوزینگ استفاده کرد و می توانید برای هواگیری با فشردن مکرر این دکمه هوای دستگاه را تخلیه کنید. پس از هواگیری دستگاه نیاز به تنظیم فشار مجدد دارد.

سارنیاواتر نمایندگی فروش دستگاه تصفیه آب در اصفهان است که علاوه بر ارائه دستگاه تصفیه آب با کیفیت و درجه یک در زمینه نصب و تعمیر دستگاه تصفیه آب نیز فعالیت می کند. در صورت نیاز به خدمات نصب و تعمیر می توانید به این سایت مراجع کنید و از نظرات مشاوران و کارشناسان آن بهره مند شوید.

به همرسانی:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Telegram