logo-sarniawater
Search
Close this search box.

همه چیز درباره یکسره کار کردن و خاموش نشدن دستگاه تصفیه

همه چیز درباره یکسره کار کردن و خاموش نشدن دستگاه تصفیه
بهترین دستگاه های تصفیه آب

تنها راه برای مصرف آب آشامیدنی خالص و بدون آلاینده، استفاده از سیستم تصفیه آب است. فیلترهای آب توسط میلیون ها نفر در سراسر جهان ترجیح داده می شود زیرا به دلیل توانایی ذاتی آنها در حذف کلر و سایر آلاینده های باکتریایی کیفیت بهتری از آب آشامیدنی را ارائه می دهند و در نتیجه از ورود مواد مضر به بدن جلوگیری می کنند. برای اینکه دستگاه تصفیه آب همیشه بتواند به ما آبی سالم و گوارا بدهد لازم است چکاپ دوره ایی دستگاه تصفیه آب را جدی بگیریم و به این دستگاه و تغییراتی که می کند توجه خاصی داشته باشیم تا در صورتی که با مشکل مواجه شد بتوانیم به موقع آن را حل کنیم. یکی از این تغییرات یکسره کار کردن دستگاه تصفیه و خاموش نشدن آن است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

همه چیز درباره یکسره کار کردن و خاموش نشدن دستگاه تصفیه

زمانی که دستگاه تصفیه در حال پر کردن مخزن است روشن می باشد و در این حالت پمپ و شیر برقی روشن هستند و ورود آب به فاضلاب ادامه دارد. اما پس از اینکه مخزن پر شد دستگاه باید خاموش شود. اگر مخزن کاملا خالی از آب باشد، بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد تا پر شود اگر پس از صرف این زمان دستگاه خاموش نشد دستگاه ایراد دارد.

تست اول:
مطمئن شوید برق دستگاه وصل باشد سپس از باز بودن شیر ورودی دستگاه که از آب شهر گرفته شده و به فیلتر شماره 1 متصل گردیده اطمینان حاصل کنید،
دستگاه را روی تولید مستقیم قرار می دهیم یعنی شیر مخزن را می بندیم و سپس شیر برداشت که معمولا روی سینک نصب می شود را باز می کنیم (شیر میکس هم بسته باشد) (**) به گیج فشار روی دستگاه نگاه کنید (بعضی دستگاه ها گیج ندارد و باید بصورت دستی روی آن گیج بگذاریم) دو نکته اینجا مهم است:
نکته اول: میزان فشار باید بالاتر از 55 PSI باشد و آب باید از شیر برداشت بصورت نخی خارج شود. اگر فشار کمتر از 55 psi بود و آب از شیر به درستی خارج نشد و یا به صورت قطره قطره خارج می شد مشکل دستگاه تصفیه شما این است که میزان تولید آب کمی دارد که می تواند به دلیل کیپ شدن فیلترهای پیش تصفیه سه گانه، ممبران، ضعیف شدن پمپ، گرفتگی شیر برقی، گرفتگی فیلترهای 5 و 6 و حتی ضعیف شدن ترانس و … باشد. (دقت کنید در این حالت مخزن در مدار نیست).

نکته دوم: تا مرحله (**) را ادامه می دهیم سپس شیر برداشت را می بندیم، در همین حالت آب باید بصورت ممتد و نخ مانند از شیر برداشت خارج شود، حال شیر برداشت را ببندید و حدود 30 ثانیه صبر کنید، اگر دستگاه خاموش شد معلوم می شود مشکل از مخزن دستگاه شماست که فشار هوای لازم برای پمپاژ آب را ندارد و در این صورت باید با تلمبه آن را  7 psi باد کنید یا مخزن را تعویض نمایید.

نکته طلایی بسیار مهم:  
هیچ گاه برای تعویض فیلترهای پیش تصفیه و ممبران کاری به زمان نداشته باشید، بسیار پیش آمده که مصرف کننده می گوید تازه فیلترها را تعویض نموده، ولی بعد از بررسی متوجه می شویم که بنا به دلایلی فیلترها خیلی زود کیپ شده است!

پاره شدن دیافراگم مخزن ذخیره

گاهی پاره شدن دیافراگم باعث افت فشار دستگاه تصفیه آب می شود. اگر دیافراگم پاره شده باشد آب وارد ناحیه ذخیره هوا می شود و مخزن دستگاه بسیار سنگین می شود. اگر آب از قسمت ذخیره هوا خارج شود معلوم می شود که دیافراگم پاره شده و مخزن دستگاه باید تعویض شود.

اگر مشکلات بالا را حل کردید و دستگاه همچنان یکسره کار می کرد یک فشار سنج تهیه کنید و فشار سنسور فشار سوییچ بالا یا های پرشر را چک و تنظیم کنید.

خرابی فیلتر ممبران

یکی از علل یکسره کار کردن دستگاه و خاموش نشدن آن خرابی فیلتر ممبران است. اگر پس از بستن شیر مخزن و شیر میکس و باز کردن شیر ورودی آب و شیر برداشت، هیچ آبی از دستگاه خارج نشد و یا در حد چند قطره بود دلیل آن می تواند خرابی فیلتر ممبران باشد. در این شرایط فیلتر ممبران را چک کنید که چه مقدار آب تولید می کند. اگر فیلتر ممبران مسدود شده باشد طبیعی است که آبی از آن عبور نخواهد کرد تا به مخزن برسد و در نتیجه دستگاه مدام روشن است و یکسره کار می کند. شاید لازم باشد ممبران را از داخل هوزینگ خارج کنید و ظاهر آن را بررسی کنید. خروجی فاضلاب نیز باید بررسی شود. اگر حجم آب پساب خیلی بیشتر از آب تصفیه بود، می تواند نشانه خرابی فیلتر ممبران باشد.

خراب بودن زانوی ممبران

اگر آب تصفیه شده به داخل محفظه ممبران برگشت داده شد از فاضلاب خارج شود، دستگاه برای جبران افت فشار مجدد روشن خواهد شد و این کار ادامه خواهد داشت تا زمانی که مشکل بررسی و حل شود.

نشتی

اگر بخش هایی که بعد از فیلتر ممبران قرار دارند نشتی داشته باشند فشار داخل سیستم را کم می کند و سوییچ فشار بالا عمل نخواهد کرد. در نتیجه برای جبران کاهش فشار عمل تولید آب ادامه پیدا می کند و دستگاه یکسره کار می کند و خاموش نخواهد شد.

خرابی پمپ

از علل دیگر یکسره کار کردن دستگاه و خاموش نشدن آن خرابی و یا ضعیف بودن پمپ است. اگر پمپ خراب باشد نمی تواند فشار لازم برای آب را تامین کند و بعد از اینکه ساعت ها کار کرد متوجه خواهید شد که آب کمی را تصفیه کرده است. در نتیجه دستگاه یکسره کار خواهد کرد و زمان خاموشی آن به تعویق خواهد افتاد. برای اینکه ببینید پمپ دستگاه درست کار می کند یا نه شیر مخزن را ببندید و شیر برداشت روی سینک را باز بگذارید. وقتی دستگاه شروع به کار کرد به گیچ دقت کنید. اگر اعداد پایین تر از 80 تا 120 psi  را نشان داد، به معنای ضعیف بودن پمپ خواهد بود.

33 2
خرابی پمپ دستگاه تصفیه از علل شایع یکسره کار کردن دستگاه تصفیه و خاموش نشدن آن است.

خرابی سنسور قطع کن فشار بالا یا سوییچ های پرشر

وظیفه این سنسور این است که زمانی که مخزن پر شد فرایند تصفیه آب را متوقف کند. خراب شدن سنسور سوییچ فشار بالای تصفیه آب باعث می شود پمپ مدام کار کند و سنسور نیز متوجه پر شدن مخزن نخواهد شد. در این حالت شیر برداشت را ببندید و بعد از یک دقیقه اگر دستگاه خاموش شد مشکل از مخزن است که فشار مناسب را ندارد.

خرابی شیر برقی یا چهار راهی

شیر برقی وظیفه قطع و وصل کردن جریان آب ورودی به دستگاه تصفیه را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه خراب شود مسیر آب بسته شده و دستگاه به علت کم بودن فشار یکسره کار می کند و خاموش نمی شود. در این حالت دیگر آبی تولید نمی شود و پمپ دستگاه مدت طولانی سعی در تولید آب تصفیه شده دارد شاهد یکسره کار کردن دستگاه تصفیه و خاموش نشدن آن خواهیم بود.

22 2

در پایان به شما توصیه می کنیم که چکاپ دوره ایی دستگاه تصفیه آب خود را برای اطمینان از سلامت آبی که می نوشید فراموش نکنید. در صورتی که نتوانستید مشکل یکسره کار کردن و خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خود را حل کنید، بهتر است حل این مشکل را به یک سرویسکار مجرب و کاربلد بسپارید. در فروشگاه سارنیا واتر که نمایندگی دستگاه تصفیه آب اصفهان را دارد می توانید کارهای نصب و تعمیر دستگاه تصفیه آب خود را به کارشناسان با تجربه این شرکت محول کنید تا در کوتاه ترین زمان مشکل دستگاه تصفیه شما را تشخیص دهند و آن را حل کنند.

به همرسانی:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Telegram