مشکل کاهش و یا قطع دبی خروجی از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب
شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که برای مدتی است از یک دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده میکنید. یک روز صبح طبق عادت معمول میخواهید یک لیوان را از آب تصفیهشده پر کرده و مصرف کنید. متوجه میشوید که در مدتزمان مشابه تنها نیمی از لیوان پر شده و دبی آب خروجی از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب بسیار کاهش یافته است. کاهش دبی آب خروجی از شیر برداشت میتواند نشانگر حجم کم آب و یا فشار پایین باشد.
به احتمال فراوان این مشکل از درست کار نکردن مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب ناشی شده است. در درون مخزن دستگاه یک کیسه هوا تعبیه شده است و با ورود هرچه بیشتر آب به مخزن، فشار درون مخزن افزایش مییابد. اگر فشار هوای درون کیسه تنظیم نبوده و یا کیسه سوراخ شده باشد نمیتواند فشار لازم را برای خروج آب از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب تأمین کرده و درنتیجه دبی آب خروجی کاهش مییابد.
تنظیم فشار مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی
برای تنظیم فشار مخزن ذخیره لازم است مراحل زیر را انجام دهید:
- شیر آب ورودی به دستگاه تصفیه آب را ببندید.
- شیر مخزن ذخیره دستگاه را ببندید.
- مخزن ذخیره را از دستگاه تصفیه آب جدا نموده و آن را به محیط بیرون ببرید. سپس شیر مخزن را باز کنید تا آب موجود در آن تا حد ممکن خارج شود. در ابتدا آب با فشار زیادی خارج میشود اما رفتهرفته این فشارکاهش مییابد.
- همچنان آب زیادی در مخزن باقی مانده است. برای خارج کردن این آب لازم است تا به کمک یک کمپرسور هوا و یا یک تلمبه دستی، فشار هوای درون مخزن را افزایش داده تا آب موجود در آن خارج شود.
- پس از خالی شدن مخزن به کمک یک گیج فشار، فشار هوای درون آن را اندازه بگیرید. اگر فشار بیشتر از psi ۶-۸ بود باد مخزن را خالی نموده و اگر کمتر از این مقدار بود به کمک همان کمپرسور هوا یا تلمبه دستی بهدقت مخزن را باد کنید تا فشار در محدوده ذکرشده قرار گیرد.
- پس از اتمام کار مجدداً مخزن را به دستگاه تصفیه آب خانگی متصل نموده و شیرهای ورودی به دستگاه و مخزن را باز کنید و اجازه دهید تا مخزن پر شود.
اگر این مشکل چند روز بعد دوباره اتفاق افتاد نشاندهنده این است که کیسه هوای درون مخزن توانایی نگهداری فشار را نداشته و آسیب دیده است. در این شرایط مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی بایستی تعویض شود.
کاهش فشار آب ورودی به دستگاه تصفیه آب
دبی پایین خروجی از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب میتواند نشاندهنده فشار پایین آب ورودی به دستگاه نیز باشد. در این شرایط بایستی با استفاده از یک بوستر پمپ در مسیر آب ورودی به منزل، فشار آب موجود در لولهکشی منزل خود را افزایش دهید.
گرفتگی فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی
گرفتگی فیلتر ممبران اسمز معکوس (RO) زمانی رخ میدهد که این فیلتر دستگاه تصفیه آب مدتی در معرض آب سخت قرار گرفته باشد. در این شرایط، دو راه در پیش رو وجود دارد؛ تعویض سریعتر فیلتر ممبران که هزینههای تعمیر و نگهداری دستگاه تصفیه آب خانگی را افزایش میدهد یا استفاده از سختی گیر آب که یونهای عامل ایجاد سختی را پیش از ورود آب به دستگاه تصفیه آب از بین میبرد.
کاهش دبی میتواند بر اثر گرفتگی فیلتر رسوبگیر الیافی، فیلتر کربن اکتیو، فیلتر کربن بلاک و نیز سایر فیلترها رخ دهد. در این شرایط بایستی فیلتر تصفیه آب موردنظر تعویض شود.
خم و تا شدن شیلنگهای دستگاه تصفیه آب
تا شدن شیلنگهای موجود در دستگاه تصفیه آب خانگی نیز میتواند سبب کاهش دبی آب خروجی از دستگاه شود.
بنابراین بررسی وضعیت شیلنگها در این شرایط ضروری است. در صورت لزوم برای جلوگیری از تا شدن شیلنگ موردنظر آن را با یک شیلنگ بلندتر جایگزین کنید.
مشکل خروج مداوم پساب از دستگاه تصفیه آب
دستگاه تصفیه آب خانگی بر مبنای فشار آب کار میکند. وقتیکه مخزن ذخیره دستگاه پر از آب تصفیهشده شد و فشار درون آن افزایش یافت، کلید قطع فشار بالا (High Pressure Switch) دستگاه را خاموش کرده و دیگر هیچ آبی وارد سیستم نمیشود. با خاموش شدن پمپ دستگاه تصفیه آب، دیگر هیچ پسابی نباید از دستگاه خارج شود. درواقع پمپ دستگاه تصفیه آب با خاموشی خود به شیر برقی فرمان بسته شدن میدهد.
اگر شیر برقی دستگاه تصفیه آب بهدرستی عمل نکند، آب بهصورت مداوم از مسیر فاضلاب دستگاه خارج شده و ضمن هدر رفت بیرویه آب، میتواند سروصدا نیز ایجاد کند. برای عیبیابی و رفع این مشکل، در زمانی که مخزن دستگاه تصفیه آب پر است فشار درون آن را با یک گیج فشار اندازهگیری کنید. فشار درون مخزن باید در حدود psi ۳۵-۴۰ باشد. در صورتی که چنین بود ممکن است شیر برقی و یا زانویی یکطرفه هوزینگ ممبران خراب بوده و نیاز به تعویض داشته باشند.
یک دلیل دیگر در بروز این مشکل میتواند ناشی از فشار پایین آب ورودی به دستگاه تصفیه آب باشد. اگر فشار آب ورودی کمتر از psi ۴۰ باشد لازم است تا برای عملکرد بهینه دستگاه تصفیه آب از یک بوستر پمپ در مسیر آب ورودی به منزل استفاده شود. دو عامل دیگر نیز میتوانند این مشکل را ایجاد کنند. نصب ناصحیح دستگاه تصفیه آب باید با بررسی راهنمای نصب دستگاه اصلاح شده و در صورت خرابی محدودکننده فاضلاب دستگاه، این قطعه بایستی تعویض شود.
مشکل بو و مزه نامطبوع آب خروجی از دستگاه تصفیه آب
هیچچیز بدتر و آزاردهندهتر از خروج آبی با مزه و بوی نامطبوع از یک دستگاه تصفیه آب نیست. بسیاری از افراد هزینه زیادی را صرف خرید دستگاه تصفیه آب میکنند تا بتوانند از بهترین تجهیزات در تصفیه آب برخوردار باشند؛ اما پس از مدتی با این مشکل مواجه میشوند. ممکن است پس از چند ماه استفاده از دستگاه تصفیه آب، آب خروجی از آن رفته رفته کدر شود.
این مسئله به دلیل ایجاد اختلال در کارکرد فیلترهای دستگاه اتفاق میافتد. در این موارد تنها کاری که باید بکنید تعویض فیلترهای گرفتهشده و قطعاتی است که بایوفیلم بر روی آنها تشکیل شده است. بایو فیلم یک لایه باکتری از میکروارگانیسم های مختلف است که به یگدیگر می چسبند و توسط مواد چسبنده کربوهیدرات محافظت می شوند. تعویض بهموقع فیلترهای دستگاه تصفیه آب در جلوگیری از بروز این پدیده بسیار مؤثر است.
راکد ماندن آب در دستگاه تصفیه آب
با گذشت زمان، باکتریها در آب راکد شروع به رشد میکنند که میتواند سبب ایجاد بو و مزه نامطبوع در آب شود. اگر برای مدتی است که از دستگاه تصفیه آب خانگی خود استفاده نکردهاید، بهتر است پیش از مصرف اجازه دهید تا یک یا دو بار آب موجود در دستگاه و مخزن ذخیره تخلیه شود.
مشکل بروز سروصدا در شیر برداشت یا مسیر فاضلاب دستگاه تصفیه آب
وقتی که برای اولین بار دستگاه تصفیه آب خانگی نصب میشود و یا زمانی که یک یا چند فیلتر آن تعویض میشوند، پساب با ایجاد سروصدا از مسیر فاضلاب خارج میشود. این موضوع مسئله چندان مهمی نیست و نباید نگران آن بود.
علت ایجاد صدا هوایی است که در مسیر شیلنگها ایجاد شده است. این مشکل باید بعد از چند روز برطرف شود. اگر بعد از چند روز استفاده از دستگاه تصفیه آب این موضوع برطرف نشد، از سفت بودن شیلنگها و اتصالات در جای خود اطمینان حاصل کنید.
این سروصدا میتواند بر اثر بروز انسداد در مسیر شیلنگ و بست فاضلاب دستگاه نیز ایجاد شود. پس برای رفع این مشکل مسیر فاضلاب دستگاه تصفیه آب را نیز بررسی کنید.
مشکل نشتی هوزینگ ممبران یا هوزینگ فیلترهای دستگاه تصفیه آب
عدم قرارگیری صحیح اورینگ هوزینگ ممبران و یا اورینگ سایر هوزینگهای دستگاه تصفیه آب خانگی میتواند علت ایجاد نشتی و چکه کردن آب هوزینگ شود. برای رفع این مشکل مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- شیر آب ورودی به دستگاه را ببندید تا آب به دستگاه وارد نشود.
- شیر روی مخزن تصفیه آب را ببندید.
- هوزینگ را بپیچید و آن را باز کنید.
- اورینگ هوزینگ را در جای مناسب خود قرار داده و یا آن را تعویض کنید.
- هوزینگ را مجدداً در جای خود قرار داده و با فشار دست آن را سفت کنید. سپس از آچار هوزینگ استفاده کرده و اندکی بیشتر آن را سفت کنید.
- شیر آب ورودی به دستگاه و شیر روی مخزن را باز کنید.
- بررسی کنید که مشکل نشتی برطرف شده است. در صورتی که مشکل هنوز پابرجا بود ممکن است نیاز به تعویض هوزینگ باشد.
مشکل زود روشن شدن دستگاه تصفیه آب خانگی :
سنسور HP وظیفه سنجش فشار مخزن را به عهده دارد. اگر این سنسور تشخیص دهد که فشار کاهش یافته است، دستور روشن شدن پمپ و پر کردن مخزن را صادر میکند. وقتی شیربرداشت باز میشود، فشار درون لوله ها به یکباره کاهش پیدا میکند و این سنسور به اشتباه تشخیص میدهد که آب درون مخزن کاهش یافته است.
بنابراین دستگاه را روشن میکند. این مشکل میتواند ناشی از بهینه کار نکردن مخزن و سنسور HP و حتی فیلترهای 5 و 6 دانست. برای رفع این مشکل، اولویت اول این است که فشار هوای درون مخزن تنظیم شود و در حالت 8PSI قرار گیرد. آموزش تنظیم فشار هوای درون مخزن.
معمولا با تنظیم فشار مخزن این مشکل برطرف میشود. اگر مشکل هنوز برقرار بود، شما میتوانید سنسور HP جدیدی را جایگزین و تست نمایید. ممکن است مشکل برطرف شود و یا هنوز مشکل باقی بماند.
در فروشگاه سارنیا واتر که نمایندگی دستگاه تصفیه آب اصفهان را دارد نه تنها می توانید انواع دستگاه تصفیه آب در قیمت ها و کیفیت های مختلف را تهیه کنید بلکه برای نصب و تعمیر دستگاه تصفیه آب خود نیز می توانید از طریق این سایت اقدام کنید. سارنیا واتر برای رفع نیاز شما در زمینه نصب و تعمیر دستگاه تصفیه، بهترین و زبده ترین کارشناسان را بکار گرفته است تا این کار به بهترین و اصولی ترین شکل ممکن برای شما انجام دهند.