جلبک ها گروهی از موجودات آبزی گیاه مانند هستند که گاهی اوقات می توانند به منابع آبی ما راه پیدا کنند. در حالی که جلبک ها ممکن است خطر مستقیمی برای سلامتی نداشته باشند، حضور آنها می تواند نشان دهنده مشکلات بالقوه کیفیت آب باشد. بنابراین ممکن است تعجب کنید که آیا فیلترهای آب قادر به حذف جلبک ها از آب آشامیدنی شما هستند یا خیر. فیلترهای آبی که از اسمز معکوس، اولترافیلتراسیون، جذب کربن فعال و گاهی اوقات تکنیک های فیلتراسیون مکانیکی استفاده می کنند می توانند جلبک ها را حذف کنند.
سیستمهای اسمز معکوس در از بین بردن جلبکها مؤثرترین هستند، در حالی که سیستمهایی که صرفاً به فیلتراسیون مکانیکی متکی هستند ممکن است همیشه 100٪ مؤثر نباشند. در این پست، در مورد اینکه آیا فیلترهای آب می توانند جلبک ها را از آب آشامیدنی ما حذف کنند، بحث خواهیم کرد. ما همچنین اطلاعاتی در مورد اینکه جلبک چیست، نحوه تشخیص وجود آن، معایب مصرف آب با جلبک را در اختیار شما قرار میدهیم.
جلبک چیست؟
اگرچه اغلب جلبکهایی را میبینید که به عنوان گیاهان توصیف میشوند و به «پروتیستا» معروف اند. به این ترتیب، شما می توانید جلبک ها را به عنوان موجوداتی ساده، تک سلولی و گیاه مانند که در محیط های آبی رشد می کنند، درک کنید. جلبک های آب شیرین می توانند از نظر اندازه میکروسکوپی باشند. آنها حاوی کلروفیل هستند – رنگدانه سبزی که در گیاهان یافت می شود – بنابراین آنها قادر به تولید غذا و تغذیه خود هستند. اگرچه آنها مانند سایر گیاهان سبز به نظر می رسند. با این حال، آنها فاقد ریشه، ساقه یا برگ واقعی هستند.
در حالی که چند گونه کمیاب جلبک وجود دارد که می تواند برای انسان سمی باشد، اکثریت قریب به اتفاق جلبک ها بی ضرر هستند. با این حال، برخی می توانند ترکیباتی تولید کنند که طعم و بوی نامطبوعی به آب می دهند. علاوه بر این، آب با جلبک بیش از حد می تواند سبز یا کدر به نظر برسد. بنابراین ذکر این نکته ضروری است که وجود جلبک لزوماً به این معنی نیست که آب برای آشامیدن بی خطر است، اما نگرانی هایی را در مورد کیفیت آب ایجاد می کند.
اثربخشی فیلترهای مختلف آب در حذف جلبک ها
فیلترهای آب از روش های مختلفی برای حذف ناخالصی ها از جمله جلبک ها از آب استفاده می کنند. فیلتراسیون مکانیکی اکثر پارچ های فیلتر آب، بطری ها و فیلترهای شیر آب از فیلتر مکانیکی برای استخراج ذرات بزرگتر از جمله جلبک ها استفاده می کنند. این فیلترها معمولاً از یک ماده متخلخل تشکیل شدهاند که به طور فیزیکی ناخالصیها را در جریان عبور آب از میان آنها جذب میکند. در حالی که این روش می تواند در از بین بردن ذرات جلبک بزرگتر موثر باشد، ممکن است در برابر اشکال کوچکتر یا میکروسکوپی جلبک ها موثر نباشد.
اسمز معکوس
سیستم های اسمز معکوس (RO) از یک غشای نیمه تراوا برای حذف طیف وسیعی از ناخالصی ها از جمله جلبک ها استفاده می کنند. منافذ ریز غشاء آلاینده ها را مسدود می کنند و فقط به مولکول های آب اجازه عبور می دهند. سیستم های RO می توانند به طور موثر بیش از 99٪ از جلبک ها و سایر ذرات را از آب حذف کنند.
کربن فعال
کربن فعال به عنوان یک عنصر فیلتر کننده مطلوب در فیلترهای مختلف آب عمل می کند. اگرچه کربن فعال در درجه اول برای حذف ناخالصی های شیمیایی طراحی شده است، اما کربن فعال در از بین بردن 99٪ از سموم تولید شده توسط جلبک های مضر بسیار موثر است. گاهی اوقات، کربن فعال می تواند مواد مغذی مانند فسفات مورد نیاز جلبک ها را برای زنده ماندن کاهش دهد، بنابراین از رشد بیشتر جلبک ها در آب جلوگیری می کند.
اولترافیلتراسیون
اولترافیلتراسیون یکی دیگر از روش های پیشرفته فیلتراسیون آب است که می تواند تا 99 درصد جلبک ها را از آب حذف کند. این امر با هدایت آب از طریق یک غشای فیبری حاوی منافذ میکروسکوپی به دست میآید که فقط به آب اجازه عبور میدهد.
تقطیر
تقطیر شامل گرم کردن آب برای ایجاد بخار است که سپس به شکل مایع متراکم می شود. این فرآیند به طور موثر آب را از اکثر انواع آلاینده ها از جمله جلبک ها جدا می کند. در حالی که استفاده از این روش برای تصفیه آب کل خانه عملی نیست.
آیا فیلترهای آب جلبک ها را از بین می برند؟
1. پارچ و بطری فیلتر آب
پارچ ها و بطری های فیلتر آب معمولاً از ترکیبی از کربن فعال و فیلتراسیون مکانیکی استفاده می کنند که اگرچه در بهبود طعم و از بین بردن برخی آلاینده ها موثر است، توانایی آنها برای حذف جلبک ها می تواند متفاوت باشد. آنها در از بین بردن ذرات و رسوبات جلبک بزرگتر عالی هستند، اما ممکن است در جذب جلبک های کوچکتر یا میکروسکوپی کارآمد نباشند. بهتر است برای مناطقی که نگران جلبکها هستند، روشهای فیلتراسیون پیشرفتهتری را در نظر بگیرید.
2. اسمز معکوس (RO)
سیستم های RO در میان موثرترین روش ها برای حذف جلبک ها از آب قرار دارند. منافذ میکروسکوپی غشای نیمه تراوا می تواند حتی ریزترین ذرات را مسدود کند و از حذف بیش از 99.9 درصد جلبک ها اطمینان حاصل کند. سیستم های RO همچنین سموم بالقوه تولید شده توسط جلبک ها را حذف می کنند و آب را برای مصرف ایمن می کنند.
3. فیلترهای زیرین
فیلترهای زیرسینک اغلب از ترکیبی از فناوریهای فیلتراسیون، از جمله کربن فعال، فیلتراسیون مکانیکی و گاهی اوقات حتی مراحل اضافی مانند RO استفاده میکنند. اثربخشی آنها در مدل ها و مارک های مختلف متفاوت است، اما به طور کلی، آنها در حذف جلبک ها و افزایش طعم و شفافیت کلی آب قابل اعتماد هستند، به خصوص اگر عناصر RO را در خود جای دهند.
4. فیلترهای شیر آب
فیلترهای شیر آب مشابه پارچ های فیلتر آب هستند اما مستقیماً روی شیر آب نصب می شوند. اکثریت قریب به اتفاق فیلترهای شیر آب از فیلتر مکانیکی و کربن فعال برای حذف ناخالصی ها استفاده می کنند. در حالی که آنها می توانند طعم و شفافیت آب را با حذف برخی از ذرات جلبک بزرگتر بهبود بخشند، کارایی آنها در حذف جلبک ها ممکن است در مقایسه با روش های پیشرفته تر محدود باشد.
5. فیلترهای دوش
فیلترهای دوش در درجه اول برای حذف کلر و سایر مواد شیمیایی از آب دوش برای محافظت از پوست و سیستم تنفسی طراحی شده اند. آنها برای تولید آب آشامیدنی در نظر گرفته نشده اند و اغلب برای مدیریت آب آلوده به جلبک ها مجهز نیستند. در حالی که برخی از فیلترهای دوش ممکن است شامل اجزای اصلی فیلتراسیون برای کاهش رسوب و ذرات باشند، هدف اصلی آنها حذف جلبک نیست. آنها ممکن است کمکی به خصوص در مورد ذرات جلبک بزرگتر ارائه دهند، اما برای تصفیه آب آشامیدنی اختصاصی مناسب نیستند.
خطرات بالقوه نوشیدن آب با جلبک
بیشتر جلبک هایی که احتمالاً با آنها روبرو می شویم ذاتاً مضر نیستند. با این حال، آب با جلبک بیش از حد می تواند چندین اشکال داشته باشد. برخی از آنها به شرح زیر است:
– قابل توجه ترین تغییر طعم و بو است
–آب سبز یا کدر به نظر می رسد
–وجود جلبک نشان می دهد که آبی که می نوشید می تواند حاوی آلاینده های دیگری مانند باکتری های مضر باشد.
-برخی از انواع جلبک ها (معمولاً اشکال دریایی) می توانند سموم را در آب آزاد کنند که در صورت مصرف زیاد می تواند منجر به اثرات نامطلوب سلامتی شود. این سموم به عنوان سموم جلبکی شناخته می شوند و می توانند باعث مشکلات گوارشی، تحریک پوست و سایر نگرانی های سلامتی از جمله ناهنجاری های عصبی-رفتاری شوند.
تشخیص جلبک در آب
ما در این پست به جزئیات زیادی در مورد چگونگی تشخیص جلبک در آب خود نخواهیم پرداخت، اما روش های کلی زیر مفید هستند:
روش اول بازرسی چشمی است. اگر آب شما دارای رنگ سبز، طعم یا بوی قابل توجهی است، این احتمال وجود دارد که جلبک ها مقصر باشند.
منبع آب را در نظر بگیرید. اگر آب را از منبع طبیعی مانند چاه یا حوض می گیرید، خطر آلودگی جلبک ها بیشتر است.
اگر مشکوک به وجود جلبک در آب خود هستید، کیت های آزمایشی در دسترس است که نشان میدهند که آیا سمومی از جلبکهای سبز آبی یا سیانوباکتریها در آب وجود دارد یا خیر.
در نهایت، مطمئن ترین روش این است که با اداره آب خود تماس بگیرید، آنها می توانند آب را زیر میکروسکوپ مشاهده و آزمایش های پیچیده تری را برای اطمینان از نوع دقیق، غلظت و اثرات سلامتی جلبک در آب شما انجام دهند.
دستگاه های تصفیه آب اسمزمعکوس بهترین و کاملترین فیلتراسیون را ارائه می دهند که به بهترین شکل تمام مواد آلاینده و میکروب ها را از آب حذف می کند و آبی سالم و گوارا به شما می دهد. اگر قصد خرید دستگاه تصفیه آب ، فیلترهای آب تصفیه کن و دیگر قطعات و اتصالات این دستگاه را داشتید ، کافیست به سایت فروشگاه سارنیاواتر سر بزنید و از محصولات متنوع و با کیفیت این فروشگاه تخصصی دیدن کنید. کارشناسان ما در فروشگاه سارنیاواتر نماینده فروش دستگاه تصفیه آب در اصفهان ، با ارائه راهنمایی ها و مشاوره های لازم به شما کمک می کنند تا مطابق با کیفیت آب منطقه ایی که در آن زندگی می کنید یک دستگاه تصفیه آب را تهیه کنید.