logo-sarniawater
Search
Close this search box.

تفاوت دستگاه تصفیه آب و آب معدنی

تفاوت دستگاه تصفیه آب و آب معدنی
بهترین دستگاه های تصفیه آب

در این مقاله میخواهیم به بررسی تفاوت های میان دستگاه تصفیه آب و آب های معدنی بپردازیم. همزمان با رشد جمعیت شهرنشین در سالیان اخیر و افزایش آلودگی آب های جاری از یک طرف و توجه بیشتر مردم به موضوع بهداشت و سلامت اجتماعی از طرف دیگر، استفاده از بطری های آب معدنی و دستگاه های تصفیه آب خانگی مورد استقبال روزافزون در جامعه قرار گرفته است.

با توجه به اینکه آب یکی از حیاتی ترین عناصری است که برای سلامتی انسان مورد نیاز است تصفیه آب لوله کشی به منظور آشامیدن آب سالم تر، خالص تر و با کیفیت تر یکی از موارد مهم در افزایش سلامتی به شمار می رود. امروزه بسیاری از مردم بمنظور آشامیدن آب سبک و سالم در منازل و محل کار خویش به خرید دستگاه های تصفیه آب و یا بطری های آب معدنی روی آورده اند.

زیرا تصفیه آب کلر زده لوله کشی بصورت مجدد در منازل، یکی از مواردی است که جهت ارتقاء سلامتی و بهبود عملکرد اندام ها و جلوگیری از ابتلا به بیماری های کلیوی و مجاری ادرار و … بصورت روزافزون به چشم می خورد. بطور کلی آب معدنی دارای املاحی نظیر کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم بوده لذا معمولا دارای طعم و مزه بهتری نسبت به آب لوله کشی می باشد.

به منظور ضدعفونی کردن و تصفیه آب معدنی در روش های استاندارد، قانونی و پذیرفته شده باید مراحل فیلتراسیون، ضدعفونی با ازن و اشعه مادون قرمز به جای روش کلر زدن به آب برای تهیه و ارائه آب معدنی استاندارد طی شود.

تفاوت دستگاه تصفیه آب و آب معدنی

آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا آب های معدنی در اروپا فقط یک هفته اعتبار دارند اما آب معدنی هایی که ما خرید میکنیم یک سال؟! آب سالم آبی است که وقتی در یک ظرف قرار می گیرد و در یک محیط راکد مانند اتاق قرار می گیرد ظرف ۴۸ ساعت بو بگیرد و شروع به گندیدن کند.

خب اکنون یک بطری آب معدنی بگیرید و داخل یک ظرف بریزید و کنار اتاق قرار دهید و ماه ها صبر کنید. با کمال تعجب می بینید که کوچکترین بویی نمی گیرد! این در حالی است که دستگاه تصفیه آب خانگی بدون مواد نگهدارنده است.

1- املاح و ناخالصی های موجود در آب معدنی مضر هستند

آخرین تحقیقات حاکی از آن است که املاح معدنی موجود در آب نه تنها برای بدن ما مفید نیستند بلکه بسیاری از این املاح غیر قابل جذب بوده و باعث ایجاد مشکلاتی نظیر: سنگ کلیه، درد و تورم مفاصل ، فشار خون و … می شوند. لذا کارشناسان مصرف دائمی این آبها را مناسب نمی دانند و مصرف آب معدنی را در برخی شرایط به ویژه در هنگامی که از کیفیت آب مطمئن نیستید و یا در سفر هستید توصیه می کنند.

2- بطری های پلاستیکی سرطان زا هستند

شاید تا به حال بارها این عبارت را روی بطری های پلاستیکی آب معدنی دیده باشید: “دور از نور خورشید نگهداری شود”. تحقیقات نشان می دهد که نور خورشید با اثر بر روی پلاستیک این بطری ها باعث وارد شدن ترکیبات شیمیایی سرطان زا به درون محتویات آن می شود. این در حالی است که بسیاری از کسبه، بطری های آب معدنی را در مقابل فروشگاه و مغازه خود در معرض مستقیم نور خورشید قرار می دهند.

از طرفی اگر آب این بطری ها یخ بزند باعث آزاد شدن ماده سمی به نام دیاکسین به درون آب می شود. این ماده که سرطان زایی آن به اثبات رسیده است. تمام اینها در صورتی است که خود بطری ها از مواد سالم و بهداشتی تهیه شده باشند. این در حالی است که برخی از تولید کنندگان فاقد مجوز بهداشتی، جهت پایین آوردن قیمت تمام شده در تهیه بطری ها از موادی استفاده می کنند.

که مناسب برای مصارف بهداشتی و خوراکی نیستند. بنابراین به طور کلی استفاده از بطری های پلاستیکی چندان مطمئن و بهداشتی به نظر نمی رسد.

2 1

3- باکتری و انگل در بطری آب معدنی

کارشناسان بهداشت بارها و بارها تذکر داده اند که هنگام دور انداختن بطری های آب معدنی، ابتدا آنها را سوراخ کرده و بدنه آنها را پاره کنید و سپس اقدام به دور انداختن کنید. آیا دلیل این توصیه را می دانید؟ دیده شده است که برخی از متقلبین و سود جویان اقدام به جمع آوری بطری های آب معدنی سالم از بین زباله ها (خصوصا زباله های رستوران ها و تالارها و سالنهای همایش ) کرده و با توجه به سالم بودن آنها، بطری ها را با آب شهری، آب چاه یا رودخانه پر کرده و پس از پلمپ کردن درب بطری ها، آنها را دوباره وارد بازار می کنند و از این راه سود بسیاری نیز به دست می آورند.

4- کیفیت پایین تجهیزات استفاده شده برای میکروب زدایی از آب معدنی

یکی از تفاوت های مهم دستگاه تصفیه آب و آب معدنی این است که تمامی تولید کنندگان آب معدنی ملزم به گندزدایی و میکروب زدایی آب قبل از بسته بندی آن هستند. اما فقط گروه اندکی از تولید کنندگان از روشهای بهینه شده ( نظیر اولترا فیلتراسیون ) برای حذف میکرو ارگانیزم های آب استفاده می کنند. بسیاری از تولید کنندگان از اشعه ماورای بنفش برای میکروب زدایی استفاده می کنند.

این روش، در کنار مزایای بسیاری که دارد، معایبی را نیز داراست. از جمله معایب این روش این است که لاشه میکرو ارگانیزم های غیرفعال شده، در آب باقی می مانند و خود ممکن است خوراک مناسبی برای سایر انگلها و میکروبهایی شوند که در آب رشد می کنند.

5- هزینه سنگین استفاده از آب معدنی

بخش اعظمي از هزینه آب معدنی ها، در واقع هزینه های بسته بندي و توزيع آنهاست كه از مصرف کننده دريافت مي‌ گردد. علاوه بر این حمل و نقل و نگهداري آب هاي معدني نيازمند صرف انرژي، زمان و هزينه زیادی است. در ضمن اگر قيمت هر بطري یک و نیم لیتری آب معدني را بطور متوسط ۵۰۰۰ تومان در نظر بگيريم و مصرف هر نفر در روز فقط جهت آشاميدن دو بطري باشد.

هزينه آب شرب هر نفر ۱۰.۰۰۰  تومان در روز و هزينه فقط آب شرب يك خانواده ۴ نفره ۴۰.۰۰۰ تومان در روز و به عبارتي ۱۴.۶۰۰.۰۰۰ ( چهارده ميليون و ششصد هزار تومان ) در سال خواهد شد!

6- بطری های آب معدنی دشمن محیط زیست

تجزیه بطری های پلاستیکی که برای بسته بندی آب استفاده می شوند در طبیعت به کندی انجام می شود. به طوری که تجزیه هر بطری هزاران سال طول می کشد. زباله های حاصل از مصرف آب معدنی ها، آلاینده های خطرناک محیط زیست کره زمین هستند که سلامتی انسان و سایر موجودات زنده زمین را تهدید می کنند.

7- تفاوت میزان فلوراید در آب معدنی و آب تصفیه شده

متاسفانه شرکت های بسته بندی آب های معدنی برای ماندگاری بیشتر آب های بطری، داخل آن به ازای هر یک لیتر، نیم میلی گرم فلوراید می زنند که این ماده بسیار نـگهدارنده و بدون بو می باشد و برای بدن انسان بسیار خطرناک وسرطان زا است. هنگامی که فلوراید وارد بافت بدن شما می شود، درون بافت قرار گرفته و آب خارج می گردد و بدن به طور خودکار دور آن لایه ی لزج محافظ ایجاد می کند.

که به مرور بافت های شما بزرگ تر می شود. به همین دلیل است که صبح ها احساس می کنید بدن شما ورم کرده یا چاق شده اید. اصطلاحا بعضی ها می گویند آب می خوریم چاق می شویم! دلیل این امر وجود همین ماده (فلوراید) می باشد. این موضوع یکی از مهمترین مضرات آب معدنی است. آب تصفیه شده توسط دستگاه تصفیه آب فلوراید بسیار پایینی دارد.

3

8- کیفیت چشمه های آب معدنی

هر چند در ایران منابع آب معدنی بسیاری (مانند چشمه های کوه های زاگرس و البرز) داریم اما متاسفانه در جاهایی نیز برای تولید این آب معدنی ها مجوز داده شده است که از کیفیت بسیار پایینی برخوردار هستند و چه بسا از آب های چشمه پر نمی شوند و نزدیک منابع آلوده کننده آب هستند. اگر از دستگاه تصفیه آب استفاده کنیم همان آب لوله کشی با حذف املاح مضر در اختیار ما قرار میگیرد.

9- پلیمر موجود در بطری های آب معدنی

پلیمر موجود در بطری آب معدنی از دیگر تفاوت های دستگاه تصفیه آب و آب معدنی می باشد. همیشه هشدار هایی از این قبیل به گوش میخورد:”در دمای بالا، مواد پلیمری بطری های پلاستیکی آب های معدنی آزاد می شود بسیار خطرناک است”. ضرر استفاده آب معدنی به مواد پلیمری بطریها بستگی دارد. دستگاه تصفیه آب خانگی هیچ نوعی از مواد پلیمری را به آب اضافه نمیکند.

10- نیترات موجود در بطری آب معدنی

برخی از آب های معدنی از میزان نیترات به نسبت بالایی برخوردار هستند و در برخی از آنها میزان نیترات چندین برابر استاندارد جهانی است ! اما کار اصلی دستگاه تصفیه آب خانگی کاهش میزان نیترات آب است. نیترات موجود در آب خطرات زیادی برای سلامت بدن دارد و طبق تحقیقات انجام شده رابطه بین نیترات و سرطان بسیار بالاست.

11- تفاوت حمل و نقل بطری آب معدنی و دستگاه تصفیه آب

حمل و نقل آب معدنی طاقت فرساست در حالی که دستگاه تصفیه آب خانگی یک بار نصب میشود و میتوان از آن سالها استفاده کرد.

بسیاری از افراد برای خرید دستگاه تصفیه آب کیفیت را فدای قیمت می کنند، و بسیاری با پرداخت هزینه های بسیار زیاد دستگاه هایی را تهیه می کنند که از نظر کیفیت و مرغوبیت اجزای دستگاه و هم از نظر کیفیت آب خروجی مناسب نیستند. سعی کنید دستگاهی که تهیه می کنید قیمتی متناسب با خود دستگاه داشته باشد. برای اینکار کافیست از تولید کننده و یا عرضه کننده و معتبر، دستگاه تصفیه آب خود را تهیه کنید.

سارنیا واتر که نمایندگی فروش دستگاه تصفیه آب اصفهان را دارد با سابقه ایی طولانی در زمینه فروش بهترین دستگاه های تصفیه آب و هم چنین قطعات و اتصالات آن، می تواند گزینه ایی مناسب و معتبر برای تهیه دستگاه تصفیه آب باشد. کافیست سفارش خود را در این سایت ثبت کنید و در کوتاه ترین زمان ممکن آن را تحویل بیرید.

به همرسانی:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Telegram