logo-sarniawater
Search
Close this search box.

اثرات مضر سرب در آب آشامیدنی

اثرات مضر سرب در آب آشامیدنی
بهترین دستگاه های تصفیه آب

آلودگی سرب این فلز بی بو، بی رنگ و بی مزه، تهدیدی جدی برای ایمنی آب آشامیدنی است. مقادیر بیش از حد سرب، بزرگسالان را در معرض خطر سرطان، سکته، بیماری کلیوی، مشکلات حافظه و فشار خون بالا قرار می دهد. سرب می تواند باعث تولد زودرس، کاهش وزن هنگام تولد، تشنج، کاهش شنوایی، مشکلات رفتاری، آسیب مغزی، ناتوانی های یادگیری و سطح IQ پایین در کودکان شود. آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) بیان می کند که سرب جدی ترین خطر بهداشت محیطی برای کودکان زیر 6 سال می باشد. بنابراین نوشیدن آب بدون سرب ضروری است و اگر از آب آلوده با غلظت بالای سرب استفاده می کنید، این مقاله برای شما مفید است. در این مقاله، غلظت بهینه سرب در آب را مورد بحث قرار خواهیم داد، چند روش حیاتی برای حذف سرب از آب را معرفی می کنیم و در کل اثرات مضر سرب در آب آشامیدنی را بررسی می کنیم. پس در ادامه با سارنیاواتر همراه باشید و این مطلب را تا انتها بخوانید تا پاسخ سوالات خود در این زمینه را بیابید.

سرب از کجا می آید؟

سرب یک عنصر با نماد شیمیایی “Pb” است که از کلمه لاتین plumbum گرفته شده است. سرب به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده بنزین، رنگ، ظروف شیشه ای، لوله های فلزی و ظروف غذا استفاده می شود که همگی حاوی مقادیر متفاوتی از سرب هستند. این عنصر در نتیجه سموم دفع آفات که چندین دهه پیش استفاده می شد یا فعالیت های صنعتی که خاک و آب های زیرزمینی را آلوده می کرد، وارد آب می شود. اما احتمال اینکه سرب از لوله کشی خانگی وارد آب شود بسیار بیشتر است. به همین دلیل، سرب یک نگرانی بالقوه برای همه خانه‌ها، چه در منبع آب شهری و چه آب چاه و چشمه می باشد.

چه مقدار سرب در آب آشامیدنی ایمن است؟

قبل از شروع بحث در مورد نحوه حذف سرب از آب، بیایید در مورد اینکه چه مقدار غلظت سرب در آب برای مصرف انسان ایمن در نظر گرفته می شود، بحث کنیم. با توجه به EPA (آژانس حفاظت از محیط زیست)، حداکثر سطح سرب موجود در آب باید “صفر” باشد. این بدان معناست که هیچ مقدار سرب در آب آشامیدنی ایمن نیست. سرب بر بدن ما تأثیر می گذارد، حتی سطح پایین سرب در آب می تواند خطرناک باشد. مهمترین دلیل انتشار سرب در آب آشامیدنی منازل خوردگی مسیر لوله کشی توزیع آب در داخل شهر و پس از خروج از تصفیه خانه ها می باشد. نکته قابل توجه این است که کودکان بیشتر در معرض جذب سرب در بدنشان هستند و میزان جذب سرب در آنها بین 30 تا 70 درصد است که می تواند باعث اختلال شنوایی و کاهش سرعت رشد آنان گردد. این در حالی است که مقدار جذب سرب در بزرگسالان 11 درصد می باشد.

اثرات مضر سرب در آب آشامیدنی

امروزه سرب از طریق فاضلاب کارخانجات باطری سازی، مهمات سازی، بارانهای اسیدی و … وارد سفره های آب زیر زمینی و از آنجا وارد آب آشامیدنی ما می شود. سرب یکی از عناصر سمی قابل تجمع در بدن است! سرب جایگزین کلسیم در استخوانها شده و باعث بروز ناراحتی های استخوانی می گردد! با آزمایش میزان سرب در استخوانها می توان متوجه شد فرد مورد نظر تا چه میزان در گذشته در معرض سرب بوده است. میزان سرب استخوان ها ارتباط مستقیمی با مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی خصوصا در مردان دارد!

همچنین شواهد مهمی وجود دارد که نشان میدهد قرار گرفتن انسان ها در معرض سرب موجب افزایش بروز بیماری های قلبی عروقی بخصوص فشار خون می گردد. در مطالعه ای که در مدرسه بهداشت عمومی هاروارد صورت گرفته است این مطلب بدست آمده که وجود غلظت های بالای سرب در استخوان مردان همخوانی و همراهی بالایی با میزان مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی در آنها دارد. البته امروزه آلودگی هوا مهمترین منبع ورود سرب به بدن انسان ها است و عمده این آلودگی به علت مصرف بنزین های حاوی سرب است.

حتی با وجود عدم استفاده از سرب در بنزین، سربی که قبلا وارد بدن شده تا سال های زیادی در استخوان ها باقی میماند و اثرات مضر خود را اعمال میکند. سرب موجود در استخوانها در مواقع تب می تواند به سایر اعضای بدن مانند سیستم اعصاب مرکزی، دستگاه گوارش و کلیه ها آسیب جدی وارد نماید. اگر میخواهید فلزات سنگین را از بدن پاک کنید توصیه می شود در ابتدا الکل، تنباکو، کافئین و مواد مصنوعی را از زندگی خود کنار بگذارید. نکته مهم اینکه سرب در تصفیه خانه ها حذف نمی شود. آب بهترین پاک کننده و سم زدای بدن است. این در حالیست که با استفاده از دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس تا حد بسیار بالا و تاثیر گذاری می توان سرب را از آب آشامیدنی حذف نمود.

اگرچه سرب از طرق مختلف بر سلامت کودکان تأثیر می گذارد، در اینجا ما برخی از اثرات این عنصر را فهرست کرده ایم که این موارد عبارتند از:

-در کودکان
در بزرگسالان
-در خانم های باردار
مغز و سیستم عصبی ممکن است آسیب ببینند
افزایش خطر فشار خون
-سرب
می تواند باعث سقط جنین و زایمان زودرس شود
-ایجاد اختلالات یادگیری
– اختلال در عملکرد کلیه
-افزایش خطر ابتلا به پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری)
-ممکن است منجر به اختلال کمبود توجه (ADD) شود
-ممکن است باعث مشکل تولید مثل شود
-وزن کم نوزادان متولد شده
-کودکان ممکن است با اختلال رشد جسمی و ذهنی روبرو شوند
-سرب می تواند منجر به درد مفاصل و عضلات می شود
-سرب می تواند باعث نوسانات خلقی شود
-می تواند به کلیه نوزاد تازه متولد شده آسیب برساند
-می تواند منجر به کم خونی شود و مشکلات حافظه یا تمرکز شود
-سرب ممکن است باعث مرده زایی شود

چگونه می توان سرب را از آب آشامیدنی حذف کرد؟

سرب موجود در آب را می توان با اتخاذ روش های مختلف تصفیه آب مانند اسمز معکوس، تقطیر و فیلتر کربن فعال حذف کرد. با این حال، عوامل مختلفی وجود دارد که باید برای حذف سرب از آب در نظر بگیرید. این روش ها در حال جایگزینی آن دسته از وسایل لوله کشی و لوله هایی می باشد که حاوی غلظت بالایی از سرب هستند. در زیر چند روش تصفیه آب آورده شده است که به شما در حذف سرب از آب کمک می کند. در ادامه  این روش های تصفیه را به طور مفصل مورد بحث قرار دهیم.

1. اسمز معکوس

این یکی از فن آوری های تصفیه آب پر استفاده است که آلودگی را بر اساس اندازه مولکولی از بین می برد. سیستم تصفیه آب مبتنی بر اسمز معکوس به عنوان دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس نیز شناخته می شود. در دستگاه تصفیه آب  خانگی بر پایه اسمز معکوس از یک غشای نیمه تراوا استفاده می شود که دارای چندین منافذ ریز است و این منافذ اجازه عبور آلودگی آب را نمی دهد. بنابراین اگر از غلظت بیش از حد سرب در آب رنج می برید، سیستم اسمز معکوس می تواند بهترین گزینه باشد. فیلتر دستگاه تصفیه آب مبتنی بر اسمز معکوس می تواند سرب ها را تا 99.1 درصد از آب حذف کند و آبی سالم و عاری از آلودگی به شما می دهد. در مقایسه با سایر روش‌هایی که برای حذف سرب از آب استفاده می‌شود، اسمز معکوس بهترین روش است زیرا هزینه پایینی دارد، انرژی کمتری مصرف می‌کند و بهترین بخش آن این است که حمل و نگهداری آن آسان است.

1 6

2. تقطیر

واحدهای تقطیر که معمولاً روی پیشخوان آشپزخانه قرار می گیرند، در حذف سرب از آب آشامیدنی مؤثر هستند. با این حال، کارکرد آنها نسبتاً گران است و بسته به اندازه آنها فقط یک گالن آب در روز تولید می کنند. این فرآیند نحوه تصفیه آب در طبیعت از طریق تبخیر در جو را تقلید می کند. ابتدا این آب در معرض منبع گرما قرار می گیرد تا زمانی که آب شروع به تبدیل شدن به بخار کند. تقطیر فلزات سنگین، میکروارگانیسم ها، سموم، باکتری ها، آلاینده ها، رسوبات، مواد معدنی و ویروس ها را حذف می کند اما نمی تواند موادی مانند روغن، نفت و الکل را حذف کند.

3. فیلترهای کربن فعال

این روش تصفیه آب یکی از بهترین روش ها برای حذف ترکیبات آلی از آب است به این دلیل است که حاوی کربن فعال است که حاوی منافذ بسیار زیادی است. بنابراین وقتی آب از آن عبور می کند، آلاینده موجود در آب جذب می شود. فیلترهای GAC تنها زمانی در از بین بردن سرب کارآمد هستند که PH آب نزدیک به 7 باشد. باید بدانید که تمام فیلترهای کربنی قادر به حذف سرب نیستند. بله، فقط فیلترهای کربن تایید شده می توانند سرب را حذف کنند، بنابراین قبل از خرید فیلتر کربن، به دنبال گواهینامه NSF، یعنی گواهی بنیاد ملی بهداشت، یا گواهینامه انجمن کیفیت آب باشید. این گواهینامه ها تضمین می کند که فیلتر کربن برای حذف سرب از آب تایید شده است.

2 7

اگر در آزمایش مشخص شد که آب آشامیدنی شما به سرب آلوده است:

-برای مصرف شیر آب را باز کنید و بگذارید برای مدتی آبی که سرب دارد از آن خارج شود و بعد از آن آب استفاده کنید. بگذارید چند دقیقه آب از لوله خارج شود بعد آب بنوشید.

-آب را نجوشانید زیرا غلظت سرب در آب جوشیده بیشتر است.

-از آب سرد استفاده کنید زیرا سرب از آب سرد سریعتر خارج می شود. از شیر آب سرد برای تهیه غذا و شیر خشک کودک استفاده کنید.

-خطوط و لوله های سرب و گالوانیزه را که منبع اصلی سرب هستند را تعویض کنید. اگر شیر آب شما از برنج و برنز است حتما آن را تعویض کنید.

-به فکر خرید دستگاه تصفیه آب باشید.

وجود یک دستگاه تصفیه آب قابل اعتماد در خانه به شما کمک می کند تا سرب را به راحتی از آب پاک کنید. اگر نگران غلظت سرب در آب آشامیدنی خود هستید، بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی را بخرید و آب آشامیدنی بدون سرب و سالم بنوشید. پیشنهاد ما به شما برای خرید یک دستگاه تصفیه آب با کیفیت و قیمت مناسب، مراجعه به سایت فروشگاه سارنیاواتر می باشد. سارنیاواتر، نمایندگی فروش دستگاه تصفیه آب در اصفهان انواع دستگاه تصفیه آب و لوازم جانبی آن را با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب به شما ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

به همرسانی:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Telegram