اخبار و مقالات

طراحی سیستم تصفیه آب

طراحی سیستم تصفیه آب:
آب عرضه شده برای استفاده عموم باید قابل شرب باشد، یعنی از نظر ویژگی‌های شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی برای اهداف آشامیدن رضایت بخش باشد. آب آشامیدنی باید از منبعی عاری از آلودگی بدست آید. زمانی آب را آلوده می‌گویند که توسط آلوده کننده‌های طبیعی آلوده شده باشد و مناسب برای استفاده انسان نباشد. به عنوان مثال برای آشامیدن امن نباشد، یا دچار تغییر مشخص در توانایی پشتیبانی از جانداران موجود در آن مثل ماهی‌ها، شده باشد.

در حال حاضر این مساله به یک مساله جهانی تبدیل شده است. گفته می‌شود که آب آلوده علت اصلی مرگ و بیماری در سرتاسر جهان است و اینکه روزانه باعث مرگ بیش از 14000 نفر می‌شود.

بسیاری از محققان بر روی روش‌های نظری سیستم‌های تصفیه آب کار کرده‌اند از جمله بنی Binnie و همکاران در سال 2002، مال ویل Mallevaille و همکاران در سال 1996 و بیکر Baker در سال2000.

علاوه بر مشکلات حاد آلودگی آب در کشورهای در حال توسعه، کشورهای صنعتی نیز همچنان درگیر مشکلات آلودگی آب هستند. در گزارش‌های ملی اخیر در مورد کیفیت آب در ایالات متحده، 45% جریان‌های ارزیابی شده، 47% دریاچه‌ ها‌ی ارزیابی شده و 32% خلیج ها و اقیانوس‌ها جزو آب های آلوده دسته‌بندی شدند.

این منبع طبیعی (آب) در مناطق مشخصی کمیاب هم شده و دسترسی به آن به نگرانی اصلی اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده است. در حال حاضر، حدود یک میلیارد نفر در سرتاسر جهان بطور منظم آب ناسالم می‌نوشند.

این مساله منجر شده به اینکه کشورهای عضو (2003) G8 تصمیم به انجام این هدف گرفتند که تعداد افراد در سرتاسر جهان که دسترسی به آب سالم و بهداشتی ندارند، تا سال 2015 به نصف کاهش یابند. همچنین سازمان بهداشت جهانی در سال 2008 تخمین زده که دسترسی به آب مطمئن بتواند سالانه مانع از مرگ حدود ۱/۴ میلیون کودک براثر اسهال شود.

با این حال، از آنجایی که آب منبع محدودی نیست، همیشه بصورت آب آشامیدنی در مقادیر بارشی از درجات بیشتری از مصرف انسان دوباره وارد چرخه می‌شود. بنابراین، مقدار نسبتا کمی از آب در زمین ذخیره است (حدود 1% منبع آب آشامیدنی ما، که بین 1 تا 10 سال در سفره‌های آب دوباره پر شده) که منبع تجدید ناپذیر است و در واقع این توزیع آب آشامیدنی و آبیاری است که نایاب است نه مقدار حقیقی آبی که روی زمین وجود دارد.

با مقایسه منابع محدود آب با تقاضای بالای روزانه، همچنین میزان بالای آلودگی، واضح است که اقدامات فوری باید انجام شود برای اطمینان از اینکه این منبع زمینی با تقاضای بالا خالص است و همچنان در مقدار و کیفیت مورد نیاز در دسترس است.

بر اساس تحقیقات شرکت تصفیه آب یارن Yarn در افریقای جنوبی در سال 2011 ، تصفیه آب فرایندی است که بوسیله آن آلوده کننده‌ها یا میکرو اورگانیسم‌ های موجود در آب حذف می شود.

فرایند تصفیه گام‌های زیادی دارد. گام‌هایی که باید دنبال شوند بستگی به نوع ناخالصی‌هایی که در نمونه آب مشاهده می شود، دارد. این مساله می‌تواند برای انواع مختلف آب، متفاوت باشد. چندین روش تصفیه آب پیشنهاد و اجرا شده است.
برخی از این‌ها عبارتند از:

جمع‌آوری collecting
ضدعفونی کردن آب (اکثرا شامل ترکیبات کلر) water disinfection
انعقاد coagulation
ته‌نشینی settling
فیلتراسیون filtration
جذب سطحی adsorption
هوادهی aeration
فلوراید دار کردن fluoridation
خنثی‌سازی neutralization
توزیع distribution
و غیره.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *